Курсове ПДФ Печат Е-мейл

Информация за начало на курсовете, записване и други подробности потърсете на посочените телефони, както и на  e-mail адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Медицински Курсове

Курс за ПАРАМЕДИЦИ

Центъра за Професионално Обучение „Прогрес и Знание” е първият в гр. София лицензиран за обучение на ПАРАМЕДИЦИ:

Код : 7230301 - "Парамедик" - Транспортиране на пострадали и болни хора и оказване на първа помощ. - 2-ра степен на професионална квалификация. -

660 уч.часа/около 4 - 6 месеца продължителност на обучението/


Код : 7230302 - "Парамедик" - Транспортиране на пострадали и болни хора, оказване на първа помощ и асистиране в спешни отделения.
3-та степен на професионална квалификация.

960 уч.часа/около 8 - 9  месеца продължителност на обучението/

 

Курс за "Болногледачи"

ЦПО „Прогрес и Знание „  предлага и обучение и висока професионална квалификация по две много търсени и актуални професии в страните от Европейския съюз - "Болногледач и Здравен асистент"

Документите удостоверяващи завършеното обучение са по утвърдени Образци на Министерството на образованието и са валидни в всички страни от Европейския съюз.

Код : 723 – Направление „Здравни грижи”

Код : 723020 – Професия – „Болногледач” - (2 -ра степен на професионална квалификация)

Продължителност на обучението - 660 уч. часа - около 3 месеца

 

Курс "Здравен Асистент"

Код : 723 – Направление „Здравни грижи”

Код : 723010 – Професия - „Здравен асистент" (3 - та степен на професионална квалификация)

Продължителност на обучението - 960 уч. часа - около 6 месеца


 

КУРСОВЕ ПО ПЪРВА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ

Курсовете по първа медицинска/долекарска/ помощ, които предлагаме са максимално компактни, с цел лесно усвояване на знанията и уменията, като в същото време запазват разумни цени и изискват минимална инвестиция на време от страна на обучаваната група. Те са разработени така, че да бъдат максимално полезни и с дълготраен ефект, като предоставят възможност за текущо тестуване на участниците, както и периодично опресняване на вече придобитите знания и умения. Те се провеждат на достъпен език, с минимално използване на специализирана медицинска терминология от опитни медицински специалисти и инструктори.

  • ОСНОВЕН  КУРС ПО ПЪРВА  МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ / 1 ден - 8 уч. часа/

Курсът съдържа само основни аспекти от първата помощ и има за цел да запознае участниците с първа помощ при най-типични травми и опасни състояния, с които биха могли да се сблъскат в ежедневието или на работното място.

Участниците получават базисни умения за осигуряване на безопасност и оказване на първа помощ.

Курсът е подходящ за обучение на кандидат-шофьори, офис служители и хора с нерискови професии за оказване на първа помощ на работното място, както и като общ курс по първа долекарска помощ за всеки човек в ежедневния му живот.

  • СТАНДАРТЕН КУРС ПО ПЪРВА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ / 3 дни - 24 учебни часа/

Курсът е теоритичen и практически  , като формира в участниците трайни практически умения за оказване на първа помощ. Отработват се множество симулации на наранявания, благодарение на които участниците затвърждават знанията си и придобиват увереност при изпълнение на отделните техники по първа помощ.

Съдържанието на програмата се съобразява със спецификата на нуждите на обучаваната група, като професия, рискови фактори и др., с цел, наученото да има максимално практическо приложение. Курсът има за цел да запознае участниците с първа помощ при типичните травми и опасни състояния, с които биха могли да се сблъскат в ежедневието или на работното място.

Курсът е подходящ за обучение на хора с рискови професии и работещи в потенциално опасна среда за оказване на първа помощ на работното място и като основен курс по първа помощ за хора занимаващи се с рискови дейности.

  • СПЕЦИАЛИЗИРАН КУРС ПО ПЪРВА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ /5 дни - 40 учебни часа/

Курсът е много подходящ за обучение на хора с рискови професии и дейност, работещи в потенциално опасна среда за оказване на първа медицинска помощ на работното място, обучение и подготовка на доброволците на ГДПБЗН , охранителни фирми и като основен курс по първа помощ за хора занимаващи се с рискови дейности и спорт.

Курсът има за цел да запознае участниците с първа помощ при всички типични травми и опасни състояния. Информацията се поднася в достъпен и атрактивен вид, а множеството практически упражнения се провеждат в малки подгрупи с индивидуален подход. Курсът е с практическа насоченост и формира у участниците трайни практически умения за оказване на първа помощ. Отработват се множество симулации на реални наранявания, благодарение на които участниците затвърждават знанията си и придобиват увереност при изпълнение на отделните техники по първа помощ. Участниците получават знания и умения за осигуряване на безопасност, разпознаване на животозастрашаващи наранявания, действия по алгоритъм "А, В, С, D, E"и състояния и оказване на първа помощ до пристигане на специализиран медицински екип.

В курса са включени модули „Практическа симулация на инцидент”, които обхващат практически тренировки на терен за работа при типични инциденти – ПТП, битов инцидент, пожар, инцидент в работна обстановка и др. Работата в условия, близки до реалните, затвърждава знанията на обучаваните и ги запазва по-трайно, благодарение на атрактивностtа и реалистичността на симулацията.

Специализираният курс може да промени гъвкаво учебната си програма според по-специалните изисквания на фирмите поръчали обучението, в зависимост от специфичните и различни условия на труд на техните служители, както и времето на провеждане.

Информация за начало на курсовете, записване и други подробности потърсете на посочените телефони, както и на  e-mail адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Козметични и Фризьорски курсове :

Курс Фризьорство

Професия: Фризьор  - код: 815010

Специалност: Фризьорство

1 – Основен курс  – 300  уч.часа /до 2 месеца/

2 – ро Държавно ниво – 600 уч.часа – код: 8150101 /до 4 месеца/

3 – то Държавно ниво – 900 уч.часа – код: 8150102 - „Организация и технология на фризьорските услуги”
/до 6 месеца продължителност на обучението/

 


Курс Козметика

Професия: Козметик  -  код: 815020

Специалност:  Козметика

1 – Основен курс  – 300  уч.часа  - /до 2 месеца/

2 – ро Държавно ниво – 600 уч.часа - код: 8150201  /до 4 месеца/

3 – то Държавно ниво – 900 уч.часа - код: 8150202 -  „Организация и технология на козметичните услуги” -
/до 6 месеца продължителност на обучението/



Курс Маникюр, Педикюр и    Ноктопластика

Професия: Маникюрист - педикюрист  : код: 815030

Специалност:  Маникюр и педикюр

1 – Основен курс  – 300  уч.часа /до 2 месеца/

2 – ро Държавно ниво – 600 уч.часа / до 4 месеца/

3 – то Държавно ниво – 900 уч.часа /до 6 месеца/

код: 8150302 - „Организация и технология на Маникюрната и Педикюрната дейност”
/до 6 месеца продължителност на обучението/

 


Курс Козметика – Част от професията


1. Масажи – около 1 месец - 130 уч. часа

2. Грим  - около 1 месец - 130 уч. часа

3. Маникюр - около 1 месец - 100 уч. часа

4. Педикюр - около 1 месец - 100 уч. часа

5. Ноктопластика – около 1 месец - 100 уч. часа

 

 

 

Курс Шивач


Център за Професионално Обучение „ПРОГРЕС И ЗНАНИЕ"
провежда Курсове по професията:

„ШИВАЧ" Код : 542110

Курса е с продължителност един месец.


За работещите по тази професия без документ за квалификация – но с трудов стаж, Центърът организира изпити за придобиване на съответните Документи.


Информация за начало на курсовете, записване и други подробности потърсете на посочените телефони, както и на  e-mail адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.